בית העלמין גבעת עדה
עד שנת 1938 נקברו מתי גבעת עדה בבית הקברות בזיכרון יעקב.
לאחר ההתקפה הגדולה על גבעת עדה בשנת תרצ"ח (1938) בה נהרגו 3 מתושבי המושבה , נעמי גולדברג , שמעון מרגלית ויצחק קומורניק ז"ל נחנך בית הקברות על גבעה המשקיפה על בתי המושבה.
שנתיים לאחר מכן , נמצאו גופותיהם של שלושת החטופים , דוד אוורבוך , יצחק קרופיק ודוד פרנק ז"ל והם הובאו למנוחת עולמים בקבר אחים.
כולם טמונים זה לצד זה בחלקת הנופלים על הגנת המושבה שהיא חלק מהחלקה הצבאית.
מאחורי חלקה זו טמונים מייסדי המושבה.
בבית העלמים שדרות עצי ברוש ועץ פיקוס עם שורשים מיוחדים ליד שער הכניסה.
הגת העתיקה בבית העלמין
בשנת 1991 כששופץ בית העלמין נחשפה גת עתיקה מהתקופה הביזנטית במתחם. קטע קטן ממנה נשאר חשוף והמקום לא נחפר מאז.
בחודש אפריל 2015 החל פרויקט חשיפת הגת שנעשה בהובלת מרכז קהילתי גבעת עדה , עמותת "דורות" לשימור מורשת גבעת עדה , שבט גפן של הצופים וילדי בי"ס "גבע" ובליווי רשות העתיקות ו נחשפו שני בורות איגום נוספים ומערכת תחתית של תעלות ניקוז מתחת למשטח דריכת הענבים החצוב בסלע.
מבנה הגת מאוד מרשים ומורכב ונמצאו בו עד כה שברי חרסים מהתקופה הרומית וקטע של רצפת פסיפס.
אלון השומרים
ליד בית העלמין בגבעת עדה , כשהוא משקיף ממרום הגבעה על הנכנסים והיוצאים המושבה כשומר נאמן , שוכן לו בדד עץ אלון תבור עתיק המכונה "אלון השומרים". מאלון זה הוא אחד מאתרי המורשת של המושבה גבעת עדה וגילו משוערך ב350 שנה. סיפורים רבים סובבים את המקום . חיילי הבריגדה שילדי גבעת עדה נהגו להצטלם איתם כשהם מטפסים על ענפיו וסיפורם של שומרי הכרמים שהיות ולא היה להם מכשירי קשר, היו קובעים להיפגש כל חצי שעה מתחת לענפי האלון שבין עליו נשבה רוח רעננה גם בימי שרב.
גם סיפורים רומנטיים רבים מעטרים את דף ההיסטוריה של האלון וגם אגדות מעניינות. לאחרונה עבר האלון שחלה , טיפול ושיקום בסיסי ועתה יפה הוא מאי פעם.